ITAD, IT Asset Disposition

 

Zelf (data) verwijderen, verkopen en eventueel doneren of verantwoord afvoeren van uw afgeschreven IT-apparatuur betekent veel werk voor uw IT-afdeling. Dat zijn werkzaamheden waar uw hoogopgeleide medewerkers niet op zitten te wachten.

 

Laat uw ITAD aan ons over. Wij kennen de markt en zijn gespecialiseerd in Computer Recycling,  veilige dataverwijdering en harde schijven vernietiging. Bovendien hebben wij alle kennis, ervaring en certificaten in huis om uw IT-apparatuur volgens wet- en regelgeving af te voeren en te recyclen.

 

Opgeteld levert u dat gemak, tijdwinst, kostenbesparing en een hogere restwaarde op.

 

ITAD, IT Asset Disposition zonder omkijken.

 

» VRAAG GRATIS WAARDEBEPALING

Ook de bevestiging en bekabeling verwijderen wij. Installeren wij tevens nieuwe apparatuur voor u? Dan nemen we vanzelfsprekend alle verpakkingsmaterialen mee voor recycling. Onze eigen logistieke dienst verzorgt het transport, uiteraard gebeurt dat goed verzekerd.

U wilt niet dat die in verkeerde handen vallen. Standaard wissen is niet voldoende. Als Blancco Gold Partner zijn wij gespecialiseerd in het 100% veilig verwijderen van uw data met Blancco software. Totale vernietiging van datadragers kan natuurlijk ook. In ons servicecenter in Nieuwegein, of bij u op locatie. U ontvangt altijd een vernietigingscertificaat voor auditdoeleinden.

Daarbij werken we volgens de WEEE-richtlijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Uw garantie voor een milieubewuste verwerking. Onze gecertificeerde recyclingpartners maken van uw afgeschreven apparatuur weer nieuwe grondstoffen. Op verzoek geven zij een milieuverklaring af waaruit blijkt wat er met uw apparatuur is gedaan.

Dankzij onze goede relaties in de markt voor gebruikte IT-apparatuur realiseren we de hoogste restwaarde voor uw afgeschreven hardware.
Een mooie retouropbrengst waarmee u uw totale IT-kosten verlaagt. Of u schenkt (een deel) van de opbrengst aan een goed doel naar keuze. Daarvoor werken wij samen met de Sichting ITdonations.

Case:
"1.200 laptops veilig en snel uit Barcelona"
Binnen 2 weken na opdracht de restwaarde al op de rekening van de klant.

Case


Voor een Brits/Nederlandse multinationale onderneming in voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen, voeren we al 8 jaar alle IT-assets veilig en snel af in heel Europa en Noord-Amerika. Opgeteld inmiddels meer dan 60.000 assets. 

 

De uitdaging

Het begint met een mailtje: er staan 1.200 gebruikte laptops in onze vestiging Barcelona. Een deel is eigendom en een deel is geleased. Ze moeten daar zo snel mogelijk weg.

De aanpak

Met de beschrijving in de mail geven we een voorlopige waarde af. Vervolgens gaan we zo snel mogelijk naar Barcelona. Ter plekke inventariseren we de assets. We bepalen welke terug moeten naar de leasemaatschappij en welke we kunnen verkopen. Daarvan geven we een verklaring af. We verpakken de laptops zorgvuldig en nemen ze op transport. Aangekomen in Nederland beoordelen we de apparatuur op schade, verwijderen de data veilig met Blancco, zorgen dat de geleasde assets teruggaan naar de leasemaatschappij, bepalen de definitieve waarde en maken het bedrag over naar de klant.

Het resultaat

De overtollige apparatuur is binnen 5 dagen na opdracht verwijderd. De restwaarde staat binnen 2 weken na opdracht op de bankrekening van de klant minus de kosten voor de geleverde dienst.

Project details

  • 1.200 laptops
  • Veilige dataverwijdering met Blancco
  • Retourzending naar leasemaatschappij
  • Hoge restwaarde binnen 2 weken uitgekeerd

Pluspunten

  • Snelheid
  • Zonder omkijken, alles uit handen genomen
  • Hoge restwaarde

“CTC verwijderde voor ons snel en veilig 1.200 laptops uit Barcelona. Binnen 2 weken stond de restwaarde op onze rekening.”

IT-manager, multinational in voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen.

Certificeringen

Onze certificeringen bieden u extra zekerheid. Zo beschikken wij over:

blanco

 

Blancco ITAD Gold Partner

Blancco is wereldwijd de best gewaardeerde en gecertificeerde software voor dataverwijdering. Goedgekeurd door de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Voor gegarandeerd 100% dataverwijdering.

  ISO14001

ISO 14001

De internationale norm voor milieumanagementsystemen

 

ISO9001

ISO 9001

De internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen

Niwo

NIWO

Voor het vervoeren, inzamelen, en verhandelen van bedrijfsafvalstoffen zijn wij in het bezit van de NIWO-vergunning. Tevens voldoen wij aan het ’besluit inzamelen afvalstoffen & regeling vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars’ met VIHB-nummer: UT509513VIHB.


Daan van Nieuwenhoven

Daan van Nieuwenhoven


Contact opnemen?

daan.vannieuwenhoven@ctc-bv.nl

Linkedin

Heeft u vragen of wilt u met ons kennismaken?


Bel +31(0)30-24 84 003