Home » ITAD

ITAD, IT Asset Disposition zonder omkijken tegen vaste prijzen

Zelf (data) verwijderen, verkopen en eventueel doneren of verantwoord afvoeren van uw afgeschreven IT-apparatuur betekent veel werk voor uw IT-afdeling. Dat zijn werkzaamheden waar uw hoogopgeleide medewerkers niet op zitten te wachten.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

ITAD, laat het aan CTC over!

CTC kent de markt en is vanaf haar oprichting in 2004 gespecialiseerd in IT Asset Disposition (ITAD) , inclusief veilige dataverwijdering en harde schijven vernietiging. Bovendien heeft zij alle kennis, middelen en certificeringen in huis om uw overtollige IT-apparatuur volgens wet- en regelgeving af te voeren en te recyclen.

ITAD, wat is dat?

ITAD (afkorting van IT Assett Disposition)  is een gestroomlijnd proces voor het veilig en verantwoord afvoeren van overtollige en end-of-life IT-apparatuur.

CTC is gespecialiseerd in IT-Asset Disposition (ITAD) zoals; afvoeren en opkopen van IT-apparatuur en ontmantelen van complete datacenters, gecertificeerde dataverwijdering en harde schijven vernietiging, opkoop en remarketing, recycling, inclusief heldere rapportage en officiële certificaten.

Veilige dataverwijdering en vernietiging

Uw afgeschreven apparatuur bevat privacygevoelige bedrijfsgegevens.

U wilt niet dat die in verkeerde handen vallen. Standaard wissen is niet voldoende. Als Blancco Gold Partner zijn wij gespecialiseerd in het 100% veilig verwijderen van uw data met Blancco software. Totale vernietiging van datadragers kan natuurlijk ook. In ons servicecenter in Nieuwegein of bij u op locatie. U ontvangt altijd een vernietigingscertificaat voor auditdoeleinden.

Circulaire economie en duurzaamheid

Wij verwijderen uw oude IT-apparatuur altijd op een milieuverantwoorde wijze.

Als toonaangevend ITAD-serviceprovider zorgt CTC dat uw overtollige IT-middelen zoveel mogelijk opnieuw worden ingezet of op een milieuverantwoorde manier worden verwijderd. Alle stappen in ons proces zijn volledig traceerbaar. Onze WEEELABEX gecertificeerde recyclingpartners maken van afgeschreven IT-apparatuur weer nieuwe grondstoffen. Desgewenst geven zij een milieuverklaring af.

Is uw oude IT apparatuur nog geld waard?

Restwaarde en/of donatie?

De hoogste restwaarde voor uw oude IT-apparatuur krijgt u bij ons.
Dankzij onze goede relaties in de markt voor gebruikte IT-apparatuur realiseren we de hoogste restwaarde voor uw afgeschreven hardware zoals laptopstabletscomputersservers en storage. Een mooie retouropbrengst waarmee u uw totale IT-kosten verlaagt. Of schenk (een deel) van de opbrengst aan een goed doel naar keuze. Daarvoor werken wij samen met Stichting ITdonations.

IT apparatuur vernietiging proces bij CTC

CTC-call-us

1 Harde schijven, datadragers, hardware worden bij u opgehaald

Bel 030-248 40 03 voor het maken van een afspraak.

Hardware verwerking ctc

2 Transport naar ons servicecenter

Wij halen uw hardware op met eigen vervoer.

Registreren vanhardware

3 Registratie datadragers

Uw hardware word bij binnenkomst eerst door ons geregistreerd.

Verantwoorde afvoer restafval

4 Vernietiging datadragers

Wij vernietigen uw oude hardware op de overeengekomen wijze.

Hardware recyclen

5 Verantwoorde afvoer restafval

Uw IT-restafval wordt milieuverantwoord afgevoerd.

CTC-Report-and-Certificates

6 Rapportage, certificaten en factuur

Na vernietiging van uw hardware ontvangt u de factuur, het certificaat van vernietiging en uitgebreide rapportage.

ONZE CERTIFICERINGEN BIEDEN U EXTRA ZEKERHEID:
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX Blancco
"1.200 laptops veilig en snel uit Barcelona"

Binnen 2 weken na opdracht de restwaarde al op de rekening van de klant.

Case:

De uitdaging

Het begint met een mailtje: er staan 1.200 gebruikte laptops in onze vestiging Barcelona. Een deel is eigendom en een deel is geleased. Ze moeten daar zo snel mogelijk weg.

De aanpak

Met de beschrijving in de mail geven we een voorlopige waarde af. Vervolgens gaan we zo snel mogelijk naar Barcelona. Ter plekke inventariseren we de assets. We bepalen welke terug moeten naar de leasemaatschappij en welke we kunnen verkopen. Daarvan geven we een verklaring af. We verpakken de laptops zorgvuldig en nemen ze op transport. Aangekomen in Nederland beoordelen we de apparatuur op schade, verwijderen de data veilig met Blancco, zorgen dat de geleasde assets teruggaan naar de leasemaatschappij, bepalen de definitieve waarde en maken het bedrag over naar de klant.

Het resultaat

De overtollige apparatuur is binnen 5 dagen na opdracht verwijderd. De restwaarde staat binnen 2 weken na opdracht op de bankrekening van de klant minus de kosten voor de geleverde dienst.

Project details

  • 1.200 laptops
  • Veilige dataverwijdering met Blancco
  • Retourzending naar leasemaatschappij
  • Hoge restwaarde binnen 2 weken uitgekeerd

Pluspunten

  • Snelheid
  • Zonder omkijken, alles uit handen genomen
  • Hoge restwaarde
FAQs

Veelgestelde vragen over ITAD

ITAD, oftewel IT Asset Disposition, verwijst naar het gestructureerd, veilig en verantwoord afvoeren van overtollige IT-apparatuur. Dit bevat o.a. het recyclen, doorverkopen, of veilig vernietigen van data en apparatuur. Dit alles met het oog op terug winnen van waarde, informatiebeveiliging en het zo duurzaam en lang mogelijk inzetten van IT-apparatuur.

ITAD is essentieel voor milieuvriendelijkheid, dataveiligheid en waardebehoud. Het helpt bedrijven om verouderde IT-apparatuur veilig af te voeren, beschermt gevoelige gegevens tegen onbevoegde toegang en kan helpen de restwaarde van overtollige IT-apparatuur te realiseren.

Nee, ITAD en recycling zijn niet hetzelfde, hoewel ze verwant zijn. ITAD (IT Asset Disposition) omvat een breder scala aan services, waaronder recycling, maar ook wiping, refurbishing en doorverkoop van IT-apparatuur (2e leven). Recycling is slechts een aspect van het ITAD-proces.