Home » Diensten » IT Recycling » Computer Recycling

Professioneel en 100% milieuverantwoord

Computer Recycling

Heeft uw bedrijf of organisatie afgeschreven computers die u wilt laten recyclen? CTC is dé specialist op het gebied van computer recycling. Wij hebben alle kennis, middelen en certificeringen in huis om uw overtollige computers conform wet- en regelgeving af te voeren en te laten recyclen. Door onze expertise op het gebied van datavernietiging en dataverwijdering is uw data altijd 100% veilig. Onze recycling dienstverlening is al mogelijk vanaf 10 computers.

Vraag direct een waardebepaling aan voor uw oude pc’s of bel 030 248 4003 voor vrijblijvend advies. Let op: wij recyclen géén computers of andere IT-apparatuur van particulieren.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Waarom oude computers laten recyclen?

Binnen het bedrijfsleven wordt het steeds gangbaarder om afgeschreven hardware te laten opkopen en/of te recyclen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Hierdoor voldoen computers al relatief snel niet meer aan de gestelde eisen. Daarbij wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker. Een bijdrage leveren aan een circulaire economie is gunstig voor uw imago. Bovendien nemen afgeschreven computers veel ruimte in beslag en staan ze vaak nog vol met gevoelige informatie. Tot slot bevat computerafval relatief veel schadelijke stoffen. Des te belangrijker om het recyclen over te laten aan een specialist!

Wilt u snel weten of wij ook uw computers recyclen?

Computer Recycling

Onze werkwijze

Computers laten opkopen

Computer recycling door CTC is altijd inclusief een heldere rapportage, officiële certificaten en volledig milieuverantwoord. Indien mogelijk zullen wij uw oude computers opkopen, om deze vervolgens een tweede leven te geven. Dit is veruit de meest milieuvriendelijke optie, waarmee u talloze kilo’s elektronisch afval bespaart. Bovendien biedt het u diverse interessante voordelen. Zo hebben afgeschreven desktops vaak nog een aantrekkelijke restwaarde.

Dataverwijdering en datavernietiging

Als u uw computers laat opkopen of recyclen, is het belangrijk om alle bedrijfs- en privacygevoelige data te laten verwijderen of vernietigen. Uw afgeschreven computers staan immers vol met gevoelige informatie. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor gecertificeerde en 100% veilige gegevensvernietiging.

Als specialist op het gebied van dataverwijdering en datavernietiging gebruiken wij methoden die voldoen aan de allerhoogste veiligheidsstandaarden. Zo zijn wij al sinds jaren BLANCCO ITAD Gold partner. De software van Blancco is onder andere goedgekeurd door de AIVD. Indien gewenst kunnen wij datadragers ook onder toeziend oog op locatie bij u komen vernietigen. Hiervoor maken wij gebruik van een geavanceerde mobiele shredder. De mobiele harde schijven vernietiging service van CTC voldoet aan de uiterst strenge DIN 66399 en ISO/IEC 21964 normering

Computer Recycling conform WEEELABEX-richtlijnen

Zijn de computers zelf niet meer geschikt voor hergebruik, bijvoorbeeld doordat ze sterk verouderd zijn? Geen probleem. Veel onderdelen kunnen nog hergebruikt worden. Wanneer dit niet mogelijk is, worden de computers volledig gedemonteerd en gerecycled. Hierbij worden grondstoffen teruggewonnen. Denk hierbij aan: ferro, non-ferro en edelmetalen zoals ijzer, koper, goud, zilver en palladium.

Onze WEEELABEX gecertificeerde verwerkers scheiden de materialen om deze verantwoord te kunnen recyclen. Zo keert uw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen. Zodoende dragen we bij aan een circulaire economie. Als één van de weinige Nederlandse bedrijven zijn wij wereldwijd actief in het recyclen van IT-apparatuur.

Wij recyclen:

 • Desktops
 • All-in-one computers en iMacs
 • Workstations
 • Draagbare computers zoals laptops
 • Servers, tablets en meer!

Onze certificeringen en vergunningen:

 • NIWO Vergunning voor het vervoeren van bedrijfs- of gevaarlijke afvalstoffen
 • ISO 9001 voor het verhogen van kwaliteit en klanttevredenheid
 • ISO 14001 voor het verbeteren van milieuprestaties
 • ISO 27001 voor informatiebeveiliging
 • NEN 7510 voor informatiebeveiliging specifiek voor de zorg
 • DIN norm 66399 SO/IEC 2196 voor het vernietigen van datadragers
 • BLANCCO ITAD Gold partner voor 100% veilige dataverwijdering

Computers laten recyclen door CTC

 • Snel, professioneel en 100% gecertificeerd
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Ontvang een CO2-reductie rapport op aanvraag
 • Internationaal actief, o.a. in heel Europa en Noord-Amerika
 • Doelgerichte werkwijze en volledige ontzorging
 • Wij halen alle apparatuur op wanneer het u schikt

Wilt u snel weten of wij ook uw computers recyclen?

ONZE CERTIFICERINGEN BIEDEN U EXTRA ZEKERHEID:
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX logo Blancco
Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige computers veilig en verantwoord recyclen.

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige computers veilig en verantwoord recyclen.

Neem contact op met Gijs
geheel vrijblijvend
of bel op +31 (0)30-2484003