Home » Diensten » Datacenter Disposal

Datacenter Disposal

ITAD-diensten voor datacenters: veilig, snel en efficiënt

Datacenter verwijderen of (deels) demonteren? Dat is specialistenwerk waar dataveiligheid, betrouwbaarheid en milieuverantwoord recyclen cruciaal zijn.

CTC, specialist in het ontmantelen van (complete) datacenters.
De specialisten van onze ervaren demontageploeg verwijderen vakkundig en verantwoord uw servers, storagesystemen, switches of patchpanelen uit de racks. Complete racks worden verwijderd of desgewenst ontruimen zij zelfs het hele datacenter voor u. Bekabeling verwijderen? Geen enkel probleem!

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur
DATACENTER DISPOSAL

ITAD-diensten voor datacenters

CTC biedt een compleet pakket ITAD-diensten speciaal voor datacenters, waaronder beveiligde dataverwijdering en datadrager vernietiging op locatie, veilig transport en gecertificeerde verwerking en recycling. (Datacenter Disposal) Dankzij onze jarenlange relaties in de markt realiseren wij bovendien een hoge restwaarde voor uw afgeschreven IT-apparatuur. Ter compensatie van de gemaakte verwijderingskosten en voor optimaal rendement uit uw investeringen.

Auditing & Reporting

CTC controleert en documenteert het volledige end-to-end proces voor afgeschreven IT-assets. Transparantie, betrouwbaarheid en strikte naleving van de afspraken zijn daarmee gewaarborgd.

Closed loop

Zo garanderen we een “lekbestendig” end-to-end proces, van asset tagging via inventarisatie-rapportage naar onze beveiligde verwerkingsfaciliteiten. Ook voor relocatie!

Datacenter disposal

  • Compleet pakket ITAD-diensten voor Datacenter verwijdering
  • 100% Dataveiligheid en milieuverantwoorde afvoer

Meer weten over Datacenter Disposal?

Onze certificeringen bieden u extra zekerheid
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX Blancco
Case:

"2.500 servers verwijderd in 2 dagen"

Datacenterruimte kost veel geld. Hoe eerder overtollige servers weg zijn, hoe beter.

Een internationale relatie huurt ruimte in een Nederlands datacenter. De huur is opgezegd: 2.500 overtollige servers moeten er binnen 5 dagen weg zijn.

De uitdaging

Snelheid en deskundigheid zijn bij deze opdracht essentieel. Ieder uur langer dat de servers van onze opdrachtgever in het datacenter staan, kost geld. Bovendien is het verwijderen van servers uit een datacenter specifiek en secuur werk. De apparatuur staat ingeklemd tussen die van andere klanten. Er mag geen verstoring optreden.

De aanpak

Een gecertificeerd team dat gespecialiseerd is in deze werkzaamheden treft de nodige (administratieve) voorbereidingen en reist af naar het datacenter. Ter plekke verwijderen zij de 2.500 servers snel en secuur, verpakken ze zorgvuldig en transporteren ze naar onze locatie in Nieuwegein. Binnen 2 dagen zijn de servers verwijderd. Op onze locatie in Nieuwegein wissen we de data veilig en volledig met Blancco.

Het resultaat

De servers zijn naar volle tevredenheid van de klant tijdig uit het datacenter verwijderd en leveren een hoge restwaarde op.

Project details

  • 2.500 servers snel en secuur verwijderd
  • Data veilig en volledig gewist met Blancco
  • Hoge restwaarde

Pluspunten

  • Snelheid
  • Geen omkijken naar
  • Hoge restwaarde
  • Expertise in datacenters