Home » Diensten » Hardware opkopen » Servers opkopen

Gebruikte servers? Wij kopen ze op!

Servers opkopen

Beschikt uw bedrijf of organisatie over overtollige servers die u niet meer gebruikt? Overweeg dan om uw afgeschreven servers te verkopen aan CTC. Naast de gegarandeerde dataveiligheid biedt dit u nog tal van andere interessante voordelen. U kunt al vanaf 1 server gebruik maken van onze inkoopservice.

Let op: wij kopen enkel servers op die maximaal 6 jaar oud zijn. Ook kopen wij géén hardware op van particulieren. Neem direct contact op voor een kosteloze waardebepaling op maat. Vermeld a.u.b. zoveel mogelijk specificaties en kenmerken van de servers. Hierdoor kunnen wij direct een nauwkeurige offerte op maat voor u samenstellen.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Waarom oude servers verkopen?

Het verkopen van oude zakelijk gebruikte servers kent diverse voordelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste argumenten voor u opgesomd.

  • Servers staan vaak vol privacygevoelige en vertrouwelijke data. Deze data mag absoluut niet in verkeerde handen vallen. Dit kent namelijk grote risico’s voor uw reputatie en uw marktpositie. Bovendien kan een datalek of het aantoonbaar onzorgvuldig omgaan met vertrouwelijke data, hoge boetes opleveren.Uw oude servers laten opkopen door een gespecialiseerd bedrijf als CTC is de veiligste manier om u van uw apparatuur te ontdoen. Als specialist op het gebied van dataverwijdering maken wij gebruik van de zeer geavanceerde data erasure-software van Blancco. Dit om 100% dataveiligheid te kunnen garanderen. Oude harde schijven kunnen wij eventueel ook volledig vernietigen middels shredding.
  • In veel gevallen brengen wij de servers – nadat alle data volledig verwijderd is – op de markt als refurbished devices. Hiermee levert u een positieve bijdrage aan een circulaire economie. Bovendien zorgt het hergebruiken van servers voor een aanzienlijke CO2 en e-waste besparing. Kortom, het is een duurzame en milieuvriendelijke keuze.
  • Indien remarketing niet mogelijk is, zorgen wij dat de hardware op een milieu verantwoorde wijze wordt gerecycled.
  • Een andere interessante reden om uw afgeschreven servers te verkopen is het financiële voordeel dat u hiermee behaalt. Zeker bij jonge en krachtige servers profiteert u van zeer interessante opkoopprijzen. De opbrengsten kunt u vervolgens weer investeren in nieuwere, modernere systemen. Servers verouderen bovengemiddeld snel, waardoor de restwaarde snel afneemt. Wacht dus niet te lang!

Wilt u snel weten wat uw gebruikte servers nog waard zijn?

Gebruikte servers verkopen? Kies CTC!

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun oude servers, serverracks en/of mainframes te laten opkopen. Als gespecialiseerd hardware opkoper bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze server inkoop dienstverlening profiteert u van talloze voordelen.

  • U ontvangt snel een vrijblijvend voorstel op maat. Wij bieden altijd een aantrekkelijke restwaarde. Dit geldt zeker voor servers van gerenommeerde merken als IBM, HP en Dell. Voor de waardebepaling letten wij onder andere op zaken als het merk en het modelnummer, de nieuwprijs, de staat, de CPU en het geheugen. Een ander belangrijk aspect is het aantal, het type en de grootte van de harddisks.
  • Het afvoeren van overtollige servers zorgt voor logistieke uitdagingen. Bovendien behoeft het ontmantelen van servers veelal specialistische kennis. Wanneer u zaken doet met CTC hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.
    Het verwijderen van honderden of zelfs duizenden servers, binnen enkele dagen is voor ons geen probleem. Hoe eerder de overtollige servers weg zijn, hoe prettiger voor u
  • Wij voldoen aan alle wettelijke regels en eisen om gebruikte servers op te mogen kopen. Bovendien beschikken we over diverse certificeringen zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en NEN 7510. Zodoende bieden wij altijd de hoogste kwaliteit dienstverlening.
  • Wij hebben veel ervaring in zowel binnen- als buitenland, van kleinbedrijf tot grote multinationals. Is uw organisatie deels buiten Nederland gevestigd? Dat is voor ons geen probleem!

Ook voor het laten opkopen van al uw andere overtollige hardware kunt u bij ons terecht. Zo zijn we u graag van dienst voor de opkoop van computers, tablets, laptops en storage. Ook voor ITAD-dienstverlening voor datacenters bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u snel weten wat uw oude servers nog opleveren?

Hoe gaan wij te werk?

Heeft u gebruikte servers die u graag wilt laten opkopen? Wij gaan als volgt te werk.

Let op: wij kopen alleen servers op die minder dan 6 jaar oud zijn. Bovendien kopen wij geen defecte en incomplete apparatuur, of accessoires.

 

Neem contact op

1 Vraag een waardebepaling aan

Neem contact op door ons te bellen op 030 – 248 40 03.

Rapportage

2 Onze specialisten doen een voorstel

Aan de hand van de specificaties van uw servers.

Servers in CTC magazijn

3 Transport van uw hardware

Na akkoord halen wij uw servers op met eigen vervoer.

Desktops Blancco

4 Veilig verwijderen van data

Met behulp van Blancco worden uw servers gewist.

CTC kantoor

5 Rapportage en certificaten

U ontvangt certificaten van dataverwijdering, uitgebreide rapportage en de overeengekomen restwaarde.

Servers recyclen

6 Hardware refurbishen

Wij maken uw oude servers gereed voor een tweede leven.

ONZE CERTIFICERINGEN BIEDEN U EXTRA ZEKERHEID:
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX logo Blancco
Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw gebruikte servers veilig en verantwoord afvoeren.

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw gebruikte servers veilig en verantwoord afvoeren.

Neem contact op met Gijs
geheel vrijblijvend
of bel op +31 (0)30-2484003