WEEELABEX certificering

Wat is WEEELABEX?

WEEELABEX staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. Deze WEEELABEX regels zijn in het leven geroepen middels een initiatief van Europese inzamelingsystemen om kwaliteit te waarborgen als het gaat om inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Alle verwerkers en producenten van elektronisch materiaal dienen zich hieraan te houden en zijn ook verplicht in het bezit te zijn van een WEEELABEX certificaat. Alle aangeboden en verwerkte hoeveelheden moeten geregistreerd worden bij het Nationaal (W)EEE Register.

 

Welke apparatuur valt er onder WEEELABEX?

Alle apparatuur met een stekker of batterijen valt onder de WEEELABEX-regelgeving.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen zes categorieën. CTC is gecertificeerd op het gebied van IT-apparatuur.

Elektrische en elektronische apparatuur kunnen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor ons milieu als ze daarin terechtkomen. Het is dus van belang dat al het restmateriaal door een gecertificeerde partij verantwoord wordt verwerkt en er eventueel opnieuw gebruik van gemaakt kan worden. Op die manier zal de afvalstroom minder hard groeien en de economie steeds meer circulair worden.

Wist u dat zelf uw oude IT-apparatuur vervoeren wettelijk verboden is?

 

Waarom kiezen voor CTC en WEEELABEX?

Omdat CTC door WEEELABEX gecertificeerd is, bent u als klant ervan verzekerd dat uw oude IT-apparatuur bij ons op een verantwoorde en veilige manier wordt verwerkt.

CTC IT Solutions is volledig gecertificeerd

Met de diensten van CTC IT Solutions bent u verzekerd van goede service en kwaliteit. Naast het WEEELABEX-certificaat zijn wij ook in het bezit van andere belangrijke certificeringen en licenties op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieuwetgeving, informatiebeveiliging en de verwerking en transport van elektronische apparatuur.

De data op data dragende apparatuur zoals harddrives en SSD’s wordt altijd veilig verwijderd d.m.v. Blancco data wiping software. Op verzoek kunnen datadragers (ook op locatie) met een van onze shredders vernietigd worden. Na data wiping of shreddering krijgt u altijd een uitgebreid rapport en per device een (data)vernietigingscertificaat. Dit proces voldoet volledig aan onder andere de WEEELABEX-norm.

WEEELABEX logo

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC voor u betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige IT-apparatuur snel, veilig en verantwoord afvoeren.

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC voor u betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige IT-apparatuur snel, veilig en verantwoord afvoeren.

Neem contact op met Gijs
geheel vrijblijvend
of bel op +31 (0)30-2484003