Home » Diensten

Een compleet pakket van diensten, veilig en betrouwbaar!

Hardware afvoer diensten

Al sinds 2004 verzorgt CTC IT Solutions een breed aanbod van diensten voor de veilige afvoer van oude hardware voor middelgrote- en grote organisaties. Nationaal of internationaal, wij staan voor u klaar!

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur
IT Asset Disposition zonder omkijken.

Veilig en vertrouwd afvoeren van overtollige hardware

Laat de afvoer en veilige verwijdering van uw overtollige hardware aan CTC over. CTC kent de markt en is gespecialiseerd in Computer Recycling, datacenter verwijdering,  veilige dataverwijdering en datadrager vernietiging. Bovendien hebben wij alle kennis, middelen en certificeringen in huis om uw IT-apparatuur volgens wet- en regelgeving af te voeren en te recyclen. En … bij ons krijgt u ook nog een interessante restwaarde voor uw oude hardware!

No Nonsense, snel en doeltreffend

Het verwijderen en afvoeren van oude IT-apparatuur doen wij snel en doeltreffend.

CTC werkt met een gestroomlijnd ITAD proces, waarin alle stappen traceerbaar zijn. U ontvangt bovendien altijd heldere rapportages en officiële certificaten. Onze eigen logistieke dienst verzorgt het transport, uiteraard gebeurt dat veilig én verzekerd.  Een compleet verzorgt en veilig ITAD proces, waar u geen enkel omkijken naar heeft!

Veilige dataverwijdering en vernietiging

Uw afgeschreven apparatuur bevat privacygevoelige bedrijfsgegevens.

U wilt niet dat die in verkeerde handen vallen. Standaard wissen is niet voldoende. Als Blancco Gold Partner zijn wij gespecialiseerd in het 100% veilig verwijderen van data met Blancco software. Totale vernietiging van datadragers kan natuurlijk ook. In ons servicecenter in Nieuwegein, óf bij u op locatie. U ontvangt altijd een certificaat voor auditdoeleinden.

Duurzaamheid en circulaire economie

Wij verwijderen uw oude IT-apparatuur altijd op een milieuverantwoorde wijze.

Zoveel mogelijk zetten wij apparatuur opnieuw in. Daarbij werken we volgens de WEEELABEX-richtlijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Van apparatuur die niet meer inzetbaar is maken onze gecertificeerde recyclingpartners weer nieuwe grondstoffen. Op verzoek geven zij een milieuverklaring af.

Is uw oude zakelijke IT apparatuur nog geld waard?

Onze certificeringen bieden u extra zekerheid
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX logo Blancco
Case:

"1.200 laptops veilig en snel uit Barcelona"

Binnen 2 weken na opdracht de restwaarde al op de rekening van de klant.

Voor een Brits/Nederlandse multinationale onderneming in voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen, voeren we al 8 jaar alle IT-assets veilig en snel af in heel Europa en Noord-Amerika. Opgeteld inmiddels meer dan 60.000 assets.

De uitdaging

Het begint met een mailtje: er staan 1.200 gebruikte laptops in onze vestiging Barcelona. Een deel is eigendom en een deel is geleased.
Ze moeten daar zo snel mogelijk weg.

De aanpak

Met de beschrijving in de mail geven we een voorlopige waarde af. Vervolgens gaan we zo snel mogelijk naar Barcelona. Ter plekke inventariseren we de assets. We bepalen welke terug moeten naar de leasemaatschappij en welke we kunnen verkopen. Daarvan geven we een verklaring af. We verpakken de laptops zorgvuldig en nemen ze op transport. Aangekomen in Nederland beoordelen we de apparatuur op schade, verwijderen de data veilig met Blancco, zorgen dat de geleasde assets teruggaan naar de leasemaatschappij, bepalen de definitieve waarde en maken het bedrag over naar de klant.

Het resultaat

De overtollige apparatuur is binnen 5 dagen na opdracht verwijderd. De restwaarde staat binnen 2 weken na opdracht op de bankrekening van de klant minus de kosten voor de geleverde dienst.

Project details

  • 1.200 laptops
  • Veilige dataverwijdering met Blancco
  • Retourzending naar leasemaatschappij
  • Hoge restwaarde binnen 2 weken uitgekeerd

Pluspunten

  • Snelheid
  • Zonder omkijken, alles uit handen genomen
  • Hoge restwaarde