Home » Diensten » IT Recycling » Server Recycling

Milieuverantwoord en 100% gecertificeerd

Server Recycling

Heeft u één of meerdere servers die u milieuverantwoord en veilig wilt laten recyclen? Vraag direct een waardebepaling aan of bel 030 248 4003 voor vrijblijvend advies. Wij zijn wereldwijd actief en volledig gecertificeerd. Door onze expertise op het gebied van datavernietiging en dataverwijdering is uw data 100% veilig.

Wij hebben alle kennis, middelen en certificeringen in huis om uw overtollige IT-apparatuur, volgens alle wet- en regelgeving af te voeren en te laten recyclen. Server recycling door CTC is altijd inclusief heldere rapportage, officiële certificaten en volledig milieuverantwoord.
Let op: wij recyclen géén servers van particulieren.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Kies voor 100% veiligheid van uw data

Wij bieden de perfecte oplossing voor uw afgeschreven servers. Servers staan vaak boordevol gevoelige data. Als organisatie wilt u niet dat uw bedrijfs- of persoonsgegevens in verkeerde handen vallen. Er staan dan ook fikse boetes op het (onbewust) lekken van data! Bovendien is het slecht voor uw imago en kan een datalek uw concurrentiepositie aantasten.

Wij kunnen uw servers professioneel voor u recyclen of opkopen. Wij onderscheiden ons door onze ruime ervaring op het gebied van dataverwijdering en datavernietiging. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om datadragers op locatie te vernietigen. Hiervoor gebruiken wij een mobiele shredder en kunnen deze inzetten op een locatie naar keuze. Zo weet u zeker dat uw data 100% veilig is.

Voor dataverwijdering maken wij gebruik van de software van Blancco. Deze software is goedgekeurd door de AIVD en voldoet aan de allerhoogste veiligheidsstandaarden.

Wilt u snel weten of wij ook uw servers recyclen?

Server Recycling

Circulaire economie en duurzaamheid

Recycling of remarketing?

In veel gevallen zijn zakelijk gebruikte servers nog herinzetbaar. Zodoende kunnen wij uw servers opkopen. Zo weet u zeker dat gevoelige data veilig is en profiteert u vaak nog van een interessant restbedrag. Servers verouderen snel, dus wacht niet te lang.

Door uw servers opnieuw in te zetten wordt de impact op het milieu geminimaliseerd. Immers, grondstoffen en energie voor de productie van een nieuwe server worden niet (of pas veel later) aangewend. Bovendien wordt de hoeveelheid IT-afval aanzienlijk verminderd. Daarnaast heeft hardware laten opkopen nog diverse andere interessante voordelen. Zowel voor het milieu als voor uw eigen organisatie is dit dus vaak de meest interessante wijze van recycling.

Server Recycling conform WEEELABEX-richtlijnen

Zelfs wanneer de servers aan het einde van de levenscyclus zijn (en dus niet meer herinzetbaar zijn), kunnen bepaalde onderdelen vaak nog hergebruikt worden. Als ook dit niet meer mogelijk is worden de servers volledig gedemonteerd en gerecycled. Tijdens dit proces worden grondstoffen teruggewonnen. Servers laten zich goed recyclen, aangezien ze voor een groot gedeelte uit metaal bestaan. Eventuele gevaarlijke stoffen of materialen die zich in de servers bevinden, worden vakkundig verwijderd en verwerkt.

IT-restafval wordt conform de WEEELABEX richtlijnen verwerkt. WEEELABEX stelt uniforme eisen aan inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste, verzorgt onafhankelijke audits en schrijft voor hoe verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten te rapporteren.

Wij recyclen:

100% Gecertificeerd:

 • NIWO Vergunning voor het vervoeren van bedrijfs- of gevaarlijke afvalstoffen
 • ISO 9001 voor het verhogen van kwaliteit en klanttevredenheid
 • ISO 14001 voor het verbeteren van milieuprestaties
 • ISO 27001 voor informatiebeveiliging
 • NEN 7510 voor informatiebeveiliging specifiek voor de zorg
 • DIN norm 66399 SO/IEC 2196 voor het vernietigen van datadragers
 • BLANCCO ITAD Gold partner voor 100% veilige dataverwijdering

Server recycling door CTC

 • Snel, professioneel en 100% gecertificeerd
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Ontvang een CO2-reductie rapport op aanvraag
 • Internationaal actief, o.a. in heel Europa en Noord-Amerika
 • Doelgerichte werkwijze en volledige ontzorging
 • Wij halen alle apparatuur op wanneer het u schikt

Wilt u snel weten of wij ook uw servers recyclen?

ONZE CERTIFICERINGEN BIEDEN U EXTRA ZEKERHEID:
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX Blancco
Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw oude servers veilig en verantwoord recyclen.

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw oude servers veilig en verantwoord recyclen.

Neem contact op met Gijs
Geheel vrijblijvend
of bel op +31 (0)30-2484003