Home » Certificeringen en vergunningen

Certificeringen en vergunningen

CTC IT Solutions is volledig gecertificeerd

U bent verzekerd van goede service en kwaliteit bij CTC. CTC IT Solutions is namelijk in het bezit van alle benodigde certificaten en vergunningen voor veilige omgang met uw bedrijfsgegevens en apparatuur.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Om klanten volledig te kunnen ontzorgen, is CTC IT Solutions volledig gecertificeerd. Met certificeringen en vergunningen als ISO 9001, ISO 27001 en NIWO bent u als klant niet alleen verzekerd van een goede service, maar ook van een veilige en correctie manier van vervoeren en verwerken van uw IT apparatuur.CTC IT Solutions voldoet met onderstaande certificeringen aan de strenge eisen van de Nederlandse en Europese wetgeving op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieuwetgeving, informatiebeveiliging en de verwerking en het transport van elektronische apparatuur.

 

ISO 9001

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Hierdoor is het de maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid in de markt. Kwaliteitsmanagement komt namelijk terug in alle onderdelen van het proces in een organisatie die een product of dienst voortbrengt. Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat uw organisatie goed beheerst dat uw product of dienst voldoet aan de behoeften, eisen, wensen en specificaties van klanten, maar ook andere belanghebbenden. Met deze certificering toont NEG-ITSolutions aan dat deze organisatie aan eisen van opdrachtgevers en toezichthouders voldoet.

 

ISO 14001

Met het ISO 14001 certificaat maakt NEG-ITSolutions aantoonbaar dat deze organisatie voldoet aan eisen rondom milieuwetgeving. NEG richt zich hiermee op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied door middel van het opzetten en beheersen van een milieumanagementsysteem. Een duurzaam inkoopbeleid speelt hier een belangrijke rol in.

 

ISO 27001

ISO 27001 is een certificaat op het gebied van informatiebeveiliging. Doordat NEG-ITSolutions in het bezit is van ISO 27001, kan gegarandeerd worden dat het managementsysteem voor informatiebeveiliging goed op orde is en dat er voldoende inzet is gedaan om te voldoen aan wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging. Ook bent u verzekerd dat er belang wordt gehecht aan de privacy van klanten en dat er zorgvuldig met persoonlijke gegevens wordt omgegaan, waardoor het risico op incidenten wordt verkleind.

 

NEN 7510

Ook NEN 7510 is een certificaat voor informatiebeveiliging, welke gezien kan worden als een uitbreiding op ISO 27001. NEN 7510 heeft een aanvullende set eisen die gericht zijn op de zorgsector.

WEEELABEX

WEEELABEX (conform NEN-EN 50614:2020) legt het minimale kwaliteitsniveau vast voor inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste, voorziet in controle op de naleving door onafhankelijke auditors en schrijft rapportage voor van verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten. Sinds 1 juli 2015 mogen bedrijven zonder WEEELABEX certificering geen e-waste meer verwerken.

Meer over WEEELABEX

 

NIWO

De NIWO is een vergunning voor transportbedrijven. Bij NEG-ITSolutions is deze vergunning noodzakelijk om IT-apparatuur van en naar het servicecenter in Nieuwegein te transporteren.

 

Blancco

Blancco is de verwijderingssoftware die gebruikt wordt door NEG-ITSolutions en voldoet volledig aan alle wettelijke normen die vereist zijn voor gegevensbeveiliging en duurzaamheid. Dit is de manier om veilig en definitief data te verwijderen van informatiedragers. De software produceert per informatiedrager een gedetailleerd certificaat van dataverwijdering. Zo is de dataverwijdering volledig geborgd. Blancco is getest, gecertificeerd, goedgekeurd en aanbevolen door onder anderen de Nederlandse AIVD.

Meer over Blancco

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige IT-apparatuur snel, veilig en verantwoord afvoeren.

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige IT-apparatuur snel, veilig en verantwoord afvoeren.

Neem contact op met Gijs
geheel vrijblijvend
of bel op +31 (0)30-2484003