Dataverwijdering

Dataverwijdering, waarom?

Als organisatie wil je niet dat je bedrijfs- of persoonsgegevens in verkeerde handen vallen. Er staan fikse boetes op het (ook onbewust) lekken van data. Bovendien is het slecht voor je reputatie en concurrentie-positie.

Hackers hebben maar een klein beetje data van jouw organisatie nodig om de volgende stap te kunnen zetten in het binnendringen van je bedrijfssystemen. Dat beetje informatie wordt vaak gevonden op afgedankte of doorverkochte laptops of pc’s die datadragers zoals harde schijven of ssd-drives bevatten.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur
Veilige dataverwijdering

Dataverwijdering, wat is het?

Dataverwijdering met speciale data erasure-software van Blancco maakt de gegevens op een datadrager onleesbaar doordat ze op een specifieke manier worden overschreven. Het voordeel van het softwarematig verwijderen van gegevens is dat u de datadrager opnieuw kunt gebruiken en deze dus zijn waarde behoud.

Wanneer dataverwijdering toepassen?

Er zijn verschillende situaties waarbij dataverwijdering voor iedere organisatie een absolute must is.

Afdanken
De IT-apparatuur is aan einde van de levenscyclus en is niet meer inzetbaar. Voorkom dat uw data in verkeerde handen valt en laat deze voor dat het gerecycled wordt eerst 100% veilig verwijderen.

Verkopen
Als u uw oude IT-apparatuur verkoopt of doneert laat u eerst de data verwijderen. Hierna kunt u de apparatuur met een gerust hart aan de nieuwe eigenaar overdragen.

Her-inzetbaar
Een laptop of pc wordt opnieuw ingezet voor een andere werknemer. Laat eerst de data verwijderen en geef daarna het opgeschoonde device aan de nieuwe gebruiker.

Hoe kan ik dataverwijdering laten uitvoeren?

Laat CTC uw data veilig verwijderen, maak nu een afspraak of vraag meer informatie.

De uiterst veilige Dataverwijdering met Blancco data erasure software voeren wij voor u uit in ons goed uitgeruste servicecenter in Nieuwegein (voordeligste optie) of we komen bij u op locatie.

Bel nu 030-248 40 03 voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Harde schijven vernietiging

Zijn uw harde schijven end-of-life of heeft uw organisatie een specifieke eis?

CTC zorgt met haar zeer krachtige shredder voor een zeer veilige methode om informatie onherstelbaar te verwijderen van harde schijven en tal van andere datadragers. Dit kan als aanvulling van softwarematige dataverwijdering of als uw organisatie dit specifiek vereist.

De datadragers verliezen, in tegenstelling tot bij dataverwijdering, wel hun waarde omdat ze niet meer bruikbaar zijn.

Dataverwijdering, altijd met officieel dataverwijderingscertificaat

Onze certificeringen bieden u extra zekerheid:
ISO9001 ISO14001 blancco data erasure niwo certificering

Dataverwijdering met software is dat veilig?

De dataverwijdering software van Blancco die CTC gebruikt behoort tot de meest veilige ter wereld. Blancco’s Data Erasure software is o.a. gecertificeerd door de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en aanbevolen door toonaangevende organisaties over de hele wereld. Geen enkele andere dataverwijdering software voor het wissen van gegevens op datadragers heeft dit niveau van naleving van strenge eisen.

Na dataverwijdering ontvangt u van ons altijd een officieel certificaat per datadrager als bewijs van een succesvolle verwijdering van de informatie!