Home » Diensten » Dataverwijdering

Dataverwijdering

Dataverwijdering. 100% veilige data wiping

Als organisatie wil je niet dat je bedrijfs- of persoonsgegevens in verkeerde handen vallen. Er staan fikse boetes op het (ook onbewust) lekken van data. Bovendien is het slecht voor je reputatie en concurrentie-positie.

Hackers hebben maar een klein beetje data van jouw organisatie nodig om de volgende stap te kunnen zetten in het binnendringen van je bedrijfssystemen. Gevoelige bedrijfsdata wordt vaak gevonden op afgedankte of doorverkochte laptops of pc’s die datadragers zoals harde schijven of ssd-drives bevatten.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur
Veilige data wiping

Dataverwijdering, wat is het?

Dataverwijdering, of data wiping, met speciale data erasure-software van Blancco maakt de gegevens op een datadrager onleesbaar doordat ze op een specifieke manier worden overschreven. Het voordeel van het softwarematig verwijderen van gegevens is dat u de datadrager opnieuw kunt gebruiken en deze dus zijn waarde behoud.

Wanneer dataverwijdering toepassen?

Er zijn verschillende situaties waarbij dataverwijdering voor iedere organisatie een absolute must is.

Afdanken
De IT-apparatuur is aan einde van de levenscyclus en is niet meer inzetbaar. Voorkom dat uw data in verkeerde handen valt en laat deze voor dat het gerecycled wordt eerst 100% veilig verwijderen.

Verkopen
Als u uw oude IT-apparatuur verkoopt of doneert laat u eerst de data verwijderen. Hierna kunt u de apparatuur met een gerust hart aan de nieuwe eigenaar overdragen.

Her-inzetbaar
Een laptop of pc wordt opnieuw ingezet voor een andere werknemer. Laat eerst de data verwijderen en geef daarna het opgeschoonde device aan de nieuwe gebruiker.

Harde schijven vernietiging

Zijn uw harde schijven end-of-life of heeft uw organisatie een specifieke eis?

CTC zorgt met haar zeer krachtige shredder voor een zeer veilige methode om informatie onherstelbaar te verwijderen van harde schijven en tal van andere datadragers. Dit kan als aanvulling van softwarematige data wiping of als uw organisatie dit specifiek vereist.

De datadragers verliezen, in tegenstelling tot bij dataverwijdering, wel hun waarde omdat ze niet meer bruikbaar zijn.

Dataverwijdering, altijd met officieel dataverwijderingscertificaat

Onze certificeringen bieden u extra zekerheid:
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX Blancco

Hoe kan ik dataverwijdering laten uitvoeren?

Laat CTC uw data veilig verwijderen, maak nu een afspraak of vraag meer informatie.

De uiterst veilige data wiping met Blancco data erasure software voeren wij voor u uit in ons goed uitgeruste servicecenter in Nieuwegein (voordeligste optie) of we komen bij u op locatie.

CTC-call-us

1 Harde schijven en datadragers worden bij u opgehaald

Bel 030 – 248 40 03 voor het maken van een afspraak.

Magazijn ctc

2 Transport naar ons servicecenter

Wij halen uw datadragers op met eigen vervoer.

Hardware registreren

3 Registratie datadragers

Uw datadragers worden bij binnenkomst eerst door ons geregistreerd.

Blancco dataverwijdering

4 Datadragers worden gewist

Door middel van Blancco wordt uw data uiterst veilig verwijderd.

CTC-Report-and-Certificates

5 Rapportage, certificaten en factuur

Na het wissen van alle data ontvangt u de factuur, het certificaat en een officieel rapport.

Hardware verwerking CTC

6 Gewiste datadragers op transport terug

Na een succesvolle dataverwijdering kunt u de datadragers weer inzetten zoals gewenst.

Dataverwijdering met software is dat veilig?

De dataverwijdering software van Blancco die CTC gebruikt behoort tot de meest veilige ter wereld. Blancco’s Data Erasure software is o.a. gecertificeerd door de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en aanbevolen door toonaangevende organisaties over de hele wereld. Geen enkele andere data wiping software voor het erasen van gegevens op datadragers heeft dit niveau van naleving van strenge eisen.

Na dataverwijdering van uw bedrijfsdata ontvangt u van ons altijd een officieel certificaat per datadrager als bewijs van een succesvolle verwijdering van de informatie!

FAQs

Veelgestelde vragen over dataverwijdering

Data wipen, ook wel data wissen of verwijderen genoemd, is het proces van volledig en onomkeerbaar verwijderen van alle gegevens op een opslagmedium, zoals een harde schijf of SSD. Dit gaat verder dan simpelweg ‘verwijderen’, omdat gewiste data vaak nog hersteld kan worden. Bij data wipen worden de gegevens meerdere malen en op specifieke wijze overschreven, waardoor herstel onmogelijk is. Dit zorgt voor optimale gegevensbeveiliging bij de afvoer of verkoop van overtollige hardware.

Bij dataverwijdering is het wissen van alle gevoelige informatie essentieel, inclusief persoonlijke identificeerbare informatie, financiële gegevens en bedrijfsinformatie. Het correct verwijderen van data beschermt tegen cybercriminaliteit en helpt te voldoen aan AVG-regelgeving.

CTC gebruikt Blancco’s Data Erasure software om datadragers te wissen (wipen). Deze software is bekend om zijn veiligheid en is gecertificeerd door verschillende instanties, waaronder de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Na het wissen van de data ontvang je een officieel certificaat als bewijs van een succesvolle verwijdering.

Het shredderen van datadragers vernietigt de data en maakt hergebruik van b.v. de laptop bijna onmogelijk. Softwarematig wissen, zoals met Blancco’s Data Erasure, verwijdert gegevens veilig terwijl en u de hardware zijn waarde behoud. De keuze hangt af van behoeften en richtlijnen voor informatiebeveiliging, kosten en duurzaamheid.