Home » Blancco dataverwijdering – 100% Veilige dataverwijdering

Artikel

Over Blancco dataverwijdering

Privacy en dataveiligheid zijn momenteel zeer actuele onderwerpen. Regelmatig bericht het nieuws over datalekken en hoge boetes door het niet naleven van de geldende regelgeving. Gelukkig zien steeds meer bedrijven de noodzaak van dataveiligheid in. Wanneer u zich oriënteert op dataverwijdering, bent u waarschijnlijk meermaals de term ‘’Blancco’’ of ‘’Blancco software’’ tegengekomen. In dit artikel leest u wat Blancco precies is, hoe de software werkt en wat de voordelen zijn.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Wat is Blancco software?

Blancco is een internationaal bedrijf dat volledig is gespecialiseerd in gegevensverwijdering en computer hergebruik. De Blancco tools worden wereldwijd door een groot aantal organisaties gebruikt. De software zorgt ervoor dat de bedrijfs- of persoonsgegevens van uw bedrijf niet in de verkeerde handen vallen.

Geaccrediteerd door de AIVD

De Blancco software is o.a. door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) geaccrediteerd. Dit is de enige dataverwijdering software die de strenge eisen naleeft. Deze software zorgt ervoor dat de gegevens op informatiedragers 100% veilig en definitief worden verwijderd.

Te gebruiken voor diverse datadragers

De Blancco software wordt door ons ingezet om de data te verwijderen van computers, laptops, tablets, servers, telefoons en andere datadragers. De Blancco software maakt gebruik van de modernste technieken en verstrekt daarbij een certificaat dat de dataverwijdering garandeert.

 

Hoe werkt Blancco software?

Het is 100% veilig, maar hoe werkt de Blancco software eigenlijk? De Blancco software verwijdert data permanent van elke datadrager. Dit wordt gedaan door gegevens te overschrijven met nullen en enen. Dit wordt op het gehele apparaat doorgevoerd, waardoor alle gegevens onherstelbaar zijn. Als de data 100% van het apparaat is verdwenen maakt de software automatisch een rapport/certificaat aan. Dit certificaat geeft u de bevestiging van de verwijdering van de data. Dit certificaat kan bijvoorbeeld getoond worden bij eventuele audits.

 

De 5 belangrijkste voordelen van Blancco software

De Blancco software brengt diverse voordelen met zich mee. De 5 belangrijkste voordelen hebben we hieronder voor u opgesomd.

Voordeel 1: 100% veilig

Zoals eerder al vermeld, Blancco software zorgt voor 100% dataveiligheid. De software voldoet daarnaast ook aan de wettelijke normen die zijn vereist voor gegevensbeveiliging.

Voordeel 2: Overzichtelijk

De Blancco software zorgt voor overzichtelijke rapportages. In de rapportage staat het bewijs van verwijderen. Ook wordt er relevante informatie gegeven met betrekking tot de gewiste data.

Voordeel 3: Milieubewust

Door de data te verwijderen met deze software bent u ook milieubewust bezig. De apparaten waar de data van verwijderd is kunnen weer worden hergebruikt. Op deze manier wordt e-waste geminimaliseerd.

Voordeel 4: Kostenbesparend

Na het verwijderen van de data zijn de apparaten opnieuw inzetbaar. U kunt deze apparaten gebruiken om aan nieuwe werknemers te geven. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de apparaten te verkopen.

Voordeel 5: Voorkomt boetes, claims en imagoschade

Waarom specialistische software? Standaard wissen van data is simpelweg niet voldoende om 100% dataveiligheid te kunnen garanderen. Blancco doet dat wel en voorkomt hiermee potentieel hoge boetes, claims en imagoschade voor uw bedrijf.

 

Blancco Gold partner in Nederland

Bent u geïnteresseerd in de dataverwijdering door middel van Blancco? Als Blancco Gold Partner zijn wij gespecialiseerd in het 100% veilig verwijderen van uw data met Blancco software. Totale vernietiging van datadragers kan natuurlijk ook.

Dan is het wel zo fijn om te weten hoe het proces van dataverwijdering verloopt. Vraag allereerst vrijblijvend een offerte aan. Vanaf dat punt zal er binnen 24 uur contact met u worden opgenomen. Hier wordt meer uitgelegd over het proces en wordt een prijsopgave gegeven.

U zit op dit moment nog nergens aan vast. Als u akkoord gaat met de prijsopgave wordt de data op locatie  of in ons servicecenter verwijderd. Na verwijdering van data krijgt u een certificaat als bewijs. Om het helemaal makkelijk te maken kunt u er voor kiezen om de hardware te laten opkopen door ons. U krijgt dan een mooie prijs voor de hardware en u heeft er geen enkel omkijken naar.

 

Blancco Certificeringen en Goedkeuringen

Blancco is door de AIVD sinds 2005 geschikt bevonden voor de vernietiging van overheidsinformatie. Dit geldt ook voor de staatsgeheimen door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV). Naast deze goedkeuring wordt de Blancco software ook gecertificeerd door o.a. de volgende instanties.

  • USA DoD : Amerikaanse ministerie van Defensie
  • ANSSI: French National Cybersecurity Agency
  • GISA: Duitse Agentschap voor Informatiebeveiliging
  • NATO : In de NATO Information Assurance Catalogue (NIAPC)
  • ABW: De Poolse Binnenlandse Veiligheidsdienst
  • NCSC: National Cyber Security Centre UK
  • CESG : Communications-Electronics Security Group (CESG), the UK Government’s IT security group
  • DIPCOG : the Defence INFOSEC Product Co-Operation Group of the UK’s Ministry of Defence (MoD)

Veilige dataverwijdering met Blancco?

Vraag dan nu een offerte aan!

Veilige dataverwijdering met Blancco?

Vraag dan nu een offerte aan!