Home » Diensten » IT Recycling

Professioneel en 100% milieuverantwoord

IT recycling

Heeft uw bedrijf of organisatie oude computers, laptops of andere IT-apparatuur die u niet meer gebruikt? CTC is dé specialist in IT-recycling! Wij hebben alle kennis, middelen en certificeringen in huis om uw oude IT-apparatuur, volgens alle wet- en regelgeving af te voeren en te recyclen. Hierdoor weet u zeker dat uw oude hardware in goede handen is. Door onze expertise op het gebied van datavernietiging en dataverwijdering is uw data 100% veilig.

Vraag direct een waardebepaling voor uw oude zakelijke hardware aan of bel 030 248 4003 voor meer informatie. Let op: wij recyclen géén IT-apparatuur van particulieren.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur
IT recycling bij CTC

Onze werkwijze

Elektronica recycling

Bij ons kunt u terecht voor het duurzaam recyclen van uw oude laptops, computers en andere IT-apparatuur. Onze missie is om functionele IT-apparaten, waar mogelijk, een tweede leven te geven. Vaak heeft uw verouderde IT- of ICT-apparatuur nog aanzienlijke restwaarde. In dergelijke gevallen kunnen wij uw hardware opkopen en verantwoord afvoeren. Dit levert u tal van aantrekkelijke voordelen op.
De restwaarde hangt onder meer af van de leeftijd, de technische en cosmetische conditie, het merk en model en het aantal apparaten dat u wilt recyclen. Laat uw elektronica recyclen door ons en draag bij aan een duurzame toekomst.

Gegarandeerde dataveiligheid

Uw afgeschreven IT-apparatuur staat vol met gevoelige informatie. Bij hardware opkoop of IT recycling wordt alle data 100% veilig verwijderd of worden de datadragers professioneel vernietigd. Indien gewenst kunnen wij de harde schijven of andere datadragers on-site vernietigen met onze mobiele shredder.

Hierbij maken wij gebruik van methoden die voldoen aan de allerhoogste veiligheidsstandaarden. Zo zijn wij BLANCCO ITAD Gold partner. Blancco is wereldwijd de best gewaardeerde en gecertificeerde software voor dataverwijdering. Deze software is zelfs goedgekeurd door de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Meer weten over IT recycling?

IT Recycling conform WEEELABEX-richtlijnen

Als uw afgeschreven IT-apparatuur geen restwaarde meer vertegenwoordigt, dan zullen we de afzonderlijke onderdelen als reserveonderdelen inzetten. Indien dit niet mogelijk is, dan worden de onderdelen ontmanteld en gerecycled. Hierbij worden grondstoffen zoals ferro, non-ferro en edelmetalen zoals ijzer, koper, goud, zilver en palladium teruggewonnen.

Onze WEEELABEX gecertificeerde verwerkers scheiden de materialen om deze verantwoord te kunnen recyclen. Zo keert uw oude apparatuur terug in secundaire grondstoffen. Samen met onze verwerkers dragen wij op deze manier bij aan de circulaire economie.

Conform wetgeving Ministerie van Infrastructuur en Milieu

ICT-apparatuur die het einde van de levensduur heeft bereikt, wordt gedemonteerd en afgevoerd volgens de regelgeving van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Na de verwerking ontvangt u een officieel bewijs van verwerking, als bevestiging van onze strikte naleving van alle wettelijke eisen.

 

 

Wij recyclen:

 • Computers en laptops (vanaf 10 stuks)
 • Tablets (vanaf 10 stuks)
 • Servers (vanaf 1 stuk)
 • Storage systemen (vanaf 1 stuk)
 • Smartphones (vanaf 10 stuks)
 • Switches en routers

Onze certificeringen en vergunningen:

 • NIWO Vergunning voor het vervoeren van bedrijfs- of gevaarlijke afvalstoffen
 • ISO 9001 voor het verhogen van kwaliteit en klanttevredenheid
 • ISO 14001 voor het verbeteren van milieuprestaties
 • ISO 27001 voor informatiebeveiliging
 • NEN 7510 voor informatiebeveiliging specifiek voor de zorg
 • DIN norm 66399 SO/IEC 2196 voor het vernietigen van datadragers
 • BLANCCO ITAD Gold partner voor 100% veilige dataverwijdering

Onze kracht:

 • Snel, professioneel en volledig gecertificeerd
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Korte lijnen en heldere afspraken
 • Internationaal actief, o.a. in heel Europa en Noord-Amerika
 • Doelgerichte werkwijze en volledige ontzorging
ONZE CERTIFICERINGEN BIEDEN U EXTRA ZEKERHEID:
ISO 9001 ISO 14001 ISO 27001 WEEELABEX Blancco
Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige hardware snel, veilig en verantwoord recyclen.

Gijs van Nieuwenhoven

Wat kan CTC IT Solutions voor u kan betekenen?

We vertellen u graag hoe wij uw overtollige hardware snel, veilig en verantwoord recyclen.

Neem contact op met Gijs
Geheel vrijblijvend
of bel op +31 (0)30-2484003