Home » Harde schijven veilig vernietigen

Artikel

Harde schijven en datadragers veilig vernietigen (voor bedrijven)

Wat doe je als organisatie met oude datadragers zoals harde schijven en usb sticks?

Bij veel organisaties is men zich niet bewust dat de oude IT-apparatuur datadragers bevat die nog voorzien is van bedrijfsinformatie. Elke organisatie die (ook onbedoeld) persoonsgegevens lekt via een weggegooide of doorverkochte schijf of computer, blijft verantwoordelijk voor een datalek.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Ik heb de data van mijn harde schijf zelf gewist, dat is toch ook veilig?

Is het je opgevallen dat je de data op je harde schijf binnen een paar seconden kunt verwijderen? Terwijl het kopiëren van 1 enkel groter bestand al veel langer duurt? Dat komt omdat als je data verwijderd op een harde schijf niet de data zelf verwijderd wordt, maar slechts de verwijzing naar de data. De data blijft gewoon aanwezig op je harde schijf. Met speciale, maar eenvoudig verkrijgbare, software kan de data met een druk op de knop weer teruggehaald worden. Klantgegevens, omzetcijfers, notulen, analyses, bankgegevens, als het maar data is dan is het weer terug te halen.

Geen prettig idee als je nét je oude zakelijke laptops en pc’s hebt weggeven of weggegooid!

Gaten boren in je harde schijf?

Als particulier kun je natuurlijk gaten boren in je harde schijf en hem daarna bij de gemeente als elektronisch afval aanbieden. Op het internet circuleren nog tal van suggesties om de data van je harde schijf te verwijderen. Een organisatie met tientallen laptops kan beter gebruik maken van een professionele partij die dit voor jou doet. Het scheelt je niet alleen een hoop werk, je bent ook milieuverantwoord en veilig van je IT-afval af. Bovendien krijg je ook nog eens een certificaat als bewijs.

Shred it!

Door je harde schijven en andere datadragers door CTC te laten vernietigen voorkom je dat (persoonlijk) identificeerbare informatie vanuit een afgedankte- of defecte harde schijf of usb-stick gelekt kan worden. Het vernietigen van harde schijven kan zowel op locatie als in het servicecenter van CTC gebeuren. CTC zorgt met haar zeer krachtige shredders voor een uiterst veilige methode om informatie onherstelbaar te vernietigen van harde schijven en andere datadragers zoals SSD’s, usb sticks of tapes.

Alle datadragers worden vooraf nauwkeurig geregistreerd. Na afloop krijg je een gedetailleerde rapportage van alle harde schijven die vernietigd zijn plus een certificaat van verwijdering. Vervolgens zorgt CTC voor een milieu verantwoorde afvoer van het restafval, dat zoveel mogelijk tot herbruikbare grondstoffen wordt verwerkt.

Wat kost het laten vernietigen van harde schijven?

De kosten voor het shredden van harde schijven zijn variabel. Deze worden bepaald door het aantal, of het op locatie of in ons servicecenter plaats vindt en of de schijven nog gedemonteerd moeten worden.

Datadragers behouden?

Wil je de data veilig verwijderd hebben én de datadragers opnieuw kunnen inzetten of verkopen? Dan is onze veilige dataverwijdering service de beste optie voor jou. Bij softwarematige dataverwijdering wordt de data van de de harde schijf ook onherstelbaar verwijderd, maar de datadrager blijft gewoon in tact. Deze vorm van dataverwijdering is zeer veilig en onder anderen aanbevolen door de NATO, TÜV en tal van veiligheidsdiensten.

In onderstaande video krijg je een idee hoe onze shredder je harde schijven veilig en onherstelbaar vernietigt.

Harde schijven veilig vernietigen?

Vraag dan nu een offerte aan!

Harde schijven veilig vernietigen?

Vraag dan nu een offerte aan!