ITAD-diensten voor datacenters

Wij bieden een breed scala aan ITAD-diensten speciaal voor datacenters, waaronder beveiligde on-site dataverwijdering en datadrager vernietiging, veilig transport en gecertificeerde verwerking en recycling. (Datacenter Disposal) Dankzij onze jarenlange relaties in de markt realiseren we een hoge restwaarde voor uw afgeschreven IT-apparatuur. Ter compensatie van de gemaakte verwijderingskosten en voor optimaal rendement uit uw investeringen.

 

Auditing & Reporting

CTC controleert en documenteert het volledige end-to-end proces voor afgeschreven IT-assets. Transparantie, betrouwbaarheid en strikte naleving van de afspraken zijn daarmee gewaarborgd.

 

Closed loop

Zo garanderen we een “lekbestendig” end-to-end proces, van asset tagging via inventarisrapportage naar onze beveiligde verwerkingsfaciliteiten. Ook voor relocatie!

 

 

Het verwijderen van assets uit datacenters is specialistenwerk. Onze speciaal getrainde medewerkers demonteren en verwijderen vakkundig servers, patchpanelen, routers, switches… noem maar op.


Inmiddels hebben wij hier veel ervaring mee.

Dataveiligheid speelt hier een nog grotere rol, vanwege de omvang en vaak hoge privacygevoeligheid van de data.


Neem het zekere voor het onzekere.


Case:
"2.500 servers verwijderd in 2 dagen"
Datacenterruimte kost veel geld. Hoe eerder overtollige servers weg zijn, hoe beter.

Case

 

Een internationale relatie huurt ruimte in een Nederlands datacenter. De huur is opgezegd: 2.500 overtollige servers moeten er binnen 5 dagen weg zijn.

 

De uitdaging

Snelheid en deskundigheid zijn bij deze opdracht essentieel. Ieder uur langer dat de servers van onze opdrachtgever in het datacenter staan, kost geld. Bovendien is het verwijderen van servers uit een datacenter specifiek en secuur werk. De apparatuur staat ingeklemd tussen die van andere klanten. Er mag geen verstoring optreden.

De aanpak

Een gecertificeerd team dat gespecialiseerd is in deze werkzaamheden treft de nodige (administratieve) voorbereidingen en reist af naar het datacenter. Ter plekke verwijderen zij de 2.500 servers snel en secuur, verpakken ze zorgvuldig en transporteren ze naar onze locatie in Nieuwegein. Binnen 2 dagen zijn de servers verwijderd. Op onze locatie in Nieuwegein wissen we de data veilig en volledig met Blancco.

Het resultaat

De servers zijn naar volle tevredenheid van de klant tijdig uit het datacenter verwijderd en leveren een hoge restwaarde op.

Project details

  • 2.500 servers snel en secuur verwijderd
  • Data veilig en volledig gewist met Blancco
  • Hoge restwaarde

Pluspunten

  • Snelheid
  • Geen omkijken naar
  • Hoge restwaarde
  • Expertise in datacenters

“CTC verwijderde voor ons snel en veilig 1.200 laptops uit Barcelona. Binnen 2 weken stond de restwaarde op onze rekening.”

IT-manager, multinational in voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen.

Certificeringen

Onze certificeringen bieden u extra zekerheid. Zo beschikken wij over:

blanco

 

Blancco ITAD Gold Partner

Blancco is wereldwijd de best gewaardeerde en gecertificeerde software voor dataverwijdering. Goedgekeurd door de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Voor gegarandeerd 100% dataverwijdering.

  ISO14001

ISO 14001

De internationale norm voor milieumanagementsystemen

 

ISO9001

ISO 9001

De internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen

Niwo

NIWO

Voor het vervoeren, inzamelen, en verhandelen van bedrijfsafvalstoffen zijn wij in het bezit van de NIWO-vergunning. Tevens voldoen wij aan het ’besluit inzamelen afvalstoffen & regeling vervoerders, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars’ met VIHB-nummer: UT509513VIHB.


Daan van Nieuwenhoven

Daan van Nieuwenhoven


Contact opnemen?

daan.vannieuwenhoven@ctc-bv.nl

Linkedin

Heeft u vragen of wilt u met ons kennismaken?


Bel +31(0)30-24 84 003