Artikel

Harde schijven en datadragers veilig vernietigen

Wat doe je als organisatie met oude datadragers zoals harde schijven en usb sticks?

Bij veel organisaties is men zich niet bewust dat de oude IT-apparatuur datadragers bevat die nog voorzien is van bedrijfsinformatie. Elke organisatie die (ook onbedoeld) persoonsgegevens lekt via een weggegooide of doorverkochte schijf of computer, blijft verantwoordelijk voor een datalek.

Shred it!
Door uw harde schijven en andere datadragers door CTC te laten vernietigen voorkomt u dat (persoonlijk) identificeerbare informatie vanuit een afgedankte- of defecte harde schijf of usb stick gelekt kan worden. Het vernietigen van harde schijven kan zowel bij u op locatie als in het servicecenter van CTC gebeuren. CTC zorgt met haar zeer krachtige shredders voor een uiterst veilige methode om informatie onherstelbaar te vernietigen van harde schijven en andere datadragers.

Alle datadragers worden vooraf geregistreerd en u krijgt na afloop een gedetailleerde rapportage van alle datadragers die vernietigd zijn plus een certificaat van verwijdering. Vervolgens zorgt CTC voor een milieu verantwoorde afvoer van het restafval, dat zoveel mogelijk tot herbruikbare grondstoffen wordt verwerkt.

Wilt u de data veilig verwijderd hebben en de datadragers opnieuw kunnen inzetten of verkopen? Dan is onze veilige dataverwijdering service de beste optie voor u.

In onderstaande video krijgt u een idee hoe onze shredder uw harde schijven veilig en onherstelbaar vernietigt.

Vraag waardebepaling
van uw oude IT apparatuur

Harde schijven veilig vernietigen?

Vraag dan nu een offerte aan!

Harde schijven veilig vernietigen?

Vraag dan nu een offerte aan!